Advies Bedrijf Cnossen Kennis van Bruggen Eplan P8 Cameramast
Advies Bedrijf Cnossen logo

Advies
Bedrijf
Cnossen

elektrotechnische ondersteuning

Nieuws

Renovatie Brug Heerenzijl, klaar 14 maart 2016

Renovatie Brug Heerenzijl, klaar 14 maart 2016

In de winterperiode van 2015 – 2016 is in opdracht van gemeente De Fryske Marren de renovatie voor de elektrotechnische installatie van brug Heerenzijl te Terherne doorgevoerd. Voor de recreatievaart is brug Heerenzijl een belangrijke verbinding tussen het Sneekermeer en de Goaiingarypster Puollen.

De renovatie van brug Heerenzijl bestond oa. uit het vervangen en reviseren van de aandrijving en het vervangen van de complete elektrotechnische installatie. De brug is voorzien van nieuwe beseining en een nieuwe afsluitboominstallatie en is voorbereid op een mogelijke toekomstige afstandsbediening.

Advies Bedrijf Cnossen heeft het elektrotechnische bestek opgesteld en een uitvraag voor revisie van de aandrijving verzorgd. Verder is de beoordeling en toezicht op de werkzaamheden tot en met de oplevering van de elektrotechnische en mechanische werkzaamheden door Advies Bedrijf Cnossen begeleid.

Al met al een mooi en succesvol project.

Uitbreiding Activiteiten

Uitbreiding Activiteiten

Advies Bedrijf Cnossen breidt haar activiteiten uit. Hiervoor is een DJI Osmo camera aangeschaft welke op een mast met een lengte van 10 meter geplaatst kan worden. De camera is uitgevoerd met een zogenaamde 3-assige Gimball waarmee perfecte foto’s of video’s kunnen worden gemaakt. De camera is bedienbaar vanaf een smartphone.

Deze camera maak het mogelijk om opnamen te maken voor het bepalen van camera posities bij bruggen, sluizen, ect. maar kan even zo goed ook worden ingezet voor inspectie werkzaamheden. Het voordeel van het gebruik hiervan is dat er redelijk eenvoudig wijze foto en filmmateriaal kan worden verzameld zonder gebruikt te hoeven maken van hoogwerkers ed.

 

 

Renovatie Rengersbrug, klaar 03 april 2015

Renovatie Rengersbrug, klaar 03 april 2015

De renovatie van de Rengersbrug (Brekkenpolder) te Lemmer is een feit. Met een super strakke planning is de einddatum van 03 april 2015 gehaald. De recreatievaart kon het paasweekend van 2015 volledige gebruikmaken van de vaarroute tussen Sloten en Lemmer via de Langesloot.

De renovatie van de Rengersbrug bestond oa. uit het vervangen van de aanbruggen, het vervangen en reviseren van de aandrijving en het vervangen van de complete elektrotechnische installatie. Advies Bedrijf Cnossen heeft het elektrotechnische bestek opgesteld en een uitvraag voor revisie van de aandrijving verzorgd. Verder is de beoordeling en toezicht op de werkzaamheden tot en met de oplevering van de elektrotechnische en mechanische werkzaamheden door Advies Bedrijf Cnossen begeleid.

Trots kunnen wij dan ook terug kijken op een mooi en succesvol project.

Uitvoeringsplan vervanging 2 verkeersregelinstallaties te Leeuwarden

Uitvoeringsplan vervanging 2 verkeersregelinstallaties te Leeuwarden

In de periode van april tot en met juni 2015 gaat gemeente Leeuwarden een 2-tal verkeersregelinstallaties vervangen. Om de uitvoering te voorspoedigen is door Advies Bedrijf Cnossen een uitvoeringsplan geschreven welke  de werkzaamheden per dag omschrijft met bijbehorende verkeersmaatregelen.

De bestaande kruispunten zullen gefasseerd worden gerenoveerd. Hierbij wordt getracht om de ombouwperiode zo kort mogelijk te houden en waarbij er minimale overlast voor het verkeer optreedt.

In de nacht van 02 mei 2015 op 03 mei 2015 zal de installatie definitief worden overgezet naar de nieuwe installatie.

Gemeente Lelystad, opstellen begroting communicatie rioolgemalen

Gemeente Lelystad, opstellen begroting communicatie rioolgemalen

Gemeente Lelystad heeft in haar areaal een groot aantal rioolgemalen, welke de waterhuishouding binnen de gemeente verzorgen. Deze rioolgemalen zijn voorzien van telemetriesystemen, welke op een hoofdpost zijn aangesloten. De hoofdpost verzamelt de gegevens (data) en wordt eveneens gebruikt voor het afhandelen van opgetreden storingen. Verder is het mogelijk om de actuele status van de gemalen te bekijken.

Vanuit de gemeente bestaat de wens om de kosten voor het dataverkeer van de rioolgemalen te gaan reduceren. Het gebruik van de huidige analoge telefoonlijnen is relatief duur ten opzichte van de huidige mogelijkheden met mobiele verbinding zoals GSM, GPRS of UMTS.

Het areaal rioolgemalen van de gemeente omvat diversiteit aan leveranciers en uitvoeringen van telemetriesystemen.

Binnen de bestaande telemetrie zal worden onderzocht wat voor de gemeente de economisch meest voordeligste oplossing is om de installatie aan te laten passen.

Update Pier Christiaanbrug te Echtenerbrug

Update Pier Christiaanbrug te Echtenerbrug

In de periode voor het vaarseizoen 2014 is er op de Pier Christiaanbrug te Echtenerbrug een update geweest aan de technische installatie.  Advies Bedrijf Cnossen heeft voor de werkzaamheden een werkomschrijving opgesteld en de aanbesteding en het werk begeleid.

Mechanisch zijn de volgende items vervangen en gereviseerd:

  • Veerbuffer;
  • Afdekluiken op de ballastkist;
  • De triangel voor de tandheugel is gereviseerd;
  • Aanbrengen vetleidingen hangstangen en hoofdlagers balanspriem.

 

Elektrotechnisch zijn de volgende items vervangen of toegevoegd:

  • Een 2-tal extra afsluitbomen;
  • Scheepvaartseinen voorzien van LED2 modules;
  • Landverkeerseinen voorzien van nieuwe armaturen en LED2 modules;
  • Bellen om passanten te attenderen op een brugopening;
  • Elektrotechnische installatie aangepast.

Realisatie 2 tunnelgemalen gemeente Menameradiel

Realisatie 2 tunnelgemalen gemeente Menameradiel

Op donderdag 30 januari 2014 en vrijdag 31 januari 2014 zijn van een 2-tal tunnelgemalen de schakelkasten en de pompen vervangen door Landustrie Sneek BV. Advies Bedrijf Cnossen heeft middels een werkomschrijving vastgelegd aan welke (functionele) eisen de installatie moet voldoen en heeft voor de gemeente de werkzaamheden begeleid.

 

Reinder.eu webdesign, intranet en maatwerksoftware

Webdesign Sneek Een goed ontwerp straalt de kracht van uw onderneming uit

Deze website is ontworpen en ontwikkeld door Reinder.eu Webdesign Sneek

Advies Bedrijf Cnossen
De Hoep 9
8622 XM Hommerts
Mobiel: 06 5289 4488
info@adviesbedrijfcnossen.nl